Likovni tečaj “Pokrajina”

Likovni tečaj Likovni tečaj

DLB objavlja razpis za likovni tečaj pod mentorstvom akademskega slikarja Gregorja Smukoviča.

Tema tečaja bo pokrajina, slikanje pa bo potekalo v oljni tehniki. V kolikor bo vreme dopuščalo, bodo nekatere ure tečaja potekale na prostem. Slikarsko predznanje ni potrebno, zato je tečaj primeren tudi za začetnike.

Naziv tečaja: POKRAJINA V OLJU

Mentor: GREGOR SMUKOVIČ

Participacija za člane DLB: 50,00 EUR

Začetek: ponedeljek., 14.9.2015 ob 17. uri

Tečaj se izvaja: v prostorih Doma kulture Brežice, učilnica v II. nads. (stavba kino)

Trajanje tečaja: – ob pon. in čet., od 16.-19. ure oz. 17.-20. – 10 zaporednih srečanj po 3 ure

S seboj prinesite (na prvo srečanje): – svinčnik, beležko, risalni blok

v nadaljevanju tečaja pa še: – čopiče – oljne barve – paleto, posodo za čopiče, krpo – po želji slikarsko namizno stojalo – slikarsko platno – časopisni papir ali plastično ponjavo – primerno obleko (staro majico, predpasnik, …)

PRIJAVE IN PLAČILO PARTICIPACIJE: – vsi zainteresirani pošljite izpolnjeno prijavnico po navadni ali e-pošti do sobote, 12.9.2015. Lahko pa oddate prijavnico tudi v Brežicah v nabiralnik DLB na Cesti prvih borcev 11 (hodnik stavbe Region). – participacija, ki za člane DLB znaša 50,00 EUR, za nečlane (posameznike in člane drugih društev) pa v višini 80 EUR, je obvezna in se poravna prvo uro tečaja!

Ponovno je potrebno opozoriti na red in čistočo. Ker smo v Domu kulture Brežice gosti, je potrebno zapustiti prostore takšne kot smo jih prejeli v uporabo, kar pomeni: – mizo (in po potrebi stole, tla) zaščitimo s časopisnim papirjem ali plastično ponjavo (lahko je razrezana velika vrečka za smeti) – vsak poskrbi za svojo mizo, da je ob odhodu čista – v umivalniku na stranišču po izpiranju čopičev ne sme biti vidnih ostankov barv! V primeru nezadostnega števila prijav tečaj odpade.