Likovna kolonija “ZEMLJA-ZRAK”

Likovni tečaj Likovni tečaj

Društvo likovnikov Brežice ponovno obuja likovno kolonijo. Ustvarjali bomo v soboto, 14.5.2016 v Cerkljah ob Krki, točneje v Vojašnici Jerneja Molana Cerklje ob Krki, kjer bo dan odprtih vrat in pestro dogajanje. Na nebu se bodo odvijale ‘avio-akrobacije’, na ogled bodo postavljena letala in razna vozila ter prikazi kot so npr. reševalne akcije s psi…

Naslov likovne kolonije ZEMLJA-ZRAK je hkrati tudi tema likovnega ustvarjanja. Zaželeno je, da udeleženci pod mentorstvom akademskega slikarja Gregorja Smukoviča ustvarijo likovni izdelek, ki opisuje oz. predstavlja dogajanje na samem dnevu likovne kolonije. Motivi: dan odprtih vrat vojaškega letališča, letala, zračna dinamika, arhitektura letališča, portreti pilotov, ljudska množica. Omejitev v slogu, tehniki ali dimenziji ni.

Ustvarjanje je predvideno na štirih točkah znotraj območja vojašnice. S seboj prinesite likovni pribor in potrebščine za ustvarjanje na prostem (mizico, stol, stojalo, pokrivala, krema za sončenje … lahko tudi senčnik za zapičit v tla, če bi ustvarjali na nasipu).

Prijavnina znaša 10 EUR in se poravna ob prihodu. Vsak udeleženec prejme platno, v prijavnino pa je všteto tudi kosilo. Prijava je OBVEZNA!

Predviden potek likovne kolonije:

9.00 – zbor udeležencev pred vhodom v vojašnico
9.05 – skupni (vodeni) vstop v vojašnico z avtomobili
9.10 -10.00 – pozdrav in uvod v likovno kolonijo ob kavi in čaju
10.00-14.00 – likovno ustvarjanje in druženje, kosilo, izmenjava izkušenj
14.30-15.30 – zbor udeležencev in pregled nastalih del, posvet z mentorjem
16.00 – odhod iz vojašnice

Razstava nastalih del bo v petek, 20.5.2016 v galeriji Slavka Geriča v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki in bo medijsko podprta. O oddaji del se dogovorimo na koloniji.

pdf DLB_prijavnica_zemlja_zrak_2016

Prijave za sodelovanje sporočite čim prej, najkasneje do ponedeljka zjutraj, 10.5.2016:

  • po pošti na naslov Društvo likovnikov  Brežice, CPB 11, 8250 Brežice ali po e-pošti na d.l.brezice@gmail.com.

Opomba: v primeru res slabega vremena se ustvarjanje preseli v učilnico Doma kulture Brežice, v učilnico v II.nadstropju. V tem primeru se druženje podaljša do večera.