Tečaj unikatnega oblikovanja keramike 2014

Tečaj oblikovanja keramike Tečaj oblikovanja keramike
Tokrat bomo skupaj preizkusili sgraffito tehniko. Izdelek se v lederhart fazi sušenja premaže z engobo iz katere se nato izpraska risba. Pri drugem pečenju se risba glazira s prozorno glazuro povrh.Tečaj bo razdeljen po skupinah in sicer bo potekal ob sobotah in nedeljah ter ob delovnikih, zadnji teden v juniju. Posamezni termini so navedeni na prijavnici.Prvi del tečaja bo izveden v maju in juniju, drugi del, na katerem bomo izdelke dokončali, pa proti koncu julija in v avgustu (po dogovoru z udeleženci tečaja).Vsi udeleženci tečaj naj na prvi dan tečaja prinesejo 40 €, ki so namenjeni nabavi materiala. Cena tečaja za ostale, ki niso člani DLB-ja je 90 €.

Na tečaju bodo udeleženci dobili vsa potrebna orodja za ustvarjanje, kot tudi ves potreben material – 5 kg gline in glazure po izbiri. Na voljo je tudi “polna gajba” idej za tiste, ki bodo brez idej.

Za udeleženec, ki bodo svoje izdelke odnašali domov in jih ne bodo glazirali ali pekli v sklopu tečaja, ostane cena nespremenjena.

Vsi udeleženci tečaja morajo biti člani DLB-ja s poravnano članarino za tekoče leto.

Lepo prosim udeležence tečaja, da se naj držijo svojega termina na katerega so prijavljeni ter da z obiski v drugih terminih ne motijo delovnega ritma.

Tečaj ni primeren za otroke. Za malico poskrbi vsak sam.

Tudi letos se bo tečaj odvijal na Bojsnem 33, od 10. ure zjutraj do 18. ure zvečer, pod mentorskim vodstvom Nevenke Ruškovič.

Izpolnjene prijavnice oddajte v nabiralnik DLB-ja na Cesti prvih borcev 11 (hodnik stavbe Region) ali pošljite po navadni pošti najpozneje do 25. 5. 2014 na naslov:

Društvo likovnikov Brežice,
Cesta prvih borcev 11
8250 Brežice.

Prijavnica za likovni tečaj “Oblikovanje unikatne keramike 2014”

Prijavnice lahko pošljete tudi po e-pošti in sicer na: d.l.brezice@gmail.com