LIKOVNA KOLONIJA DLB 2019 – PETPET

KAJ:                         Likovna kolonija ‘PETPET’
KDAJ: sobota, 30.11.2019, od 9. do 13. ure in  ponedeljek, 2.12.2019, od 16. do 19. ure
KJE:

 

učilnica v III. Nadstropju Doma kulture Brežice
MENTOR: JERCA ŠANTEJ, slikarka
TEMA: 55 let delovanja DLB, veselo praznično vzdušje
BARVNA PALETA: olivno zelena, turkizna, petrolej zelena, bordo rdeča, natur bela, bež bela, zlata, srebrna

 

Pozdravljeni, likovniki!

Društvo likovnikov Brežice vas vabi na likovno druženje, ki bo potekalo v dveh delih.

V soboto se spoznamo z zadano temo in po nagovoru mentorice veselo ustvarjamo. V ponedeljek se ponovno srečamo, da dela končamo in uredimo za razstavo.

Mentorica je predlagala barvno paleto, ki se ob naši obletnici hkrati navezuje na prihajajoči praznični letni čas in bi lahko bila tudi rdeča nit nastalih del. Zaželena je uporaba predlaganih barv, a omejitev ni tako kot tudi ne v slogu in tehniki.

 

Prispevek  znaša 10 EUR in se poravna ob prihodu. Vsak udeleženec prejme 1 platno, v prijavnino pa je vštet tudi prigrizek.  S seboj prinesite likovni pribor in potrebščine za ustvarjanje. NE POZABITE NA PONJAVE za zaščito tal, miz,…

Prijava je OBVEZNA! Svojo udeležbo potrdite čim prej, najkasneje do četrtka, 28.11.2019: na tel.št.: 031 50 55 77 ali po e-pošti na d.l.brezice@gmail.com.

 

Razstava se postavi 6.12.2019 v kavarni Rosca pri brežiški trgovini SPAR.  Avtorji razstavljajo na lastno odgovornost, dela pa se vrnejo avtorjem konec januarja 2020.

Prijazno vabljeni!

 

Opomba: likovna kolonija se izvede ne glede na vremenske razmere. Za udeleženci na likovnem prizorišču ne sme ostati umazanija, packarija ali vidni ostanki barv.
Ponovno je potrebno opozoriti na red in čistočo. Ker smo v Domu kulture Brežice gosti, je potrebno zapustiti prostore takšne kot smo jih prejeli v uporabo, kar pomeni:
  • mizo (in po potrebi stole, tla) zaščitimo s časopisnim papirjem ali plastično ponjavo (lahko je razrezana velika vrečka za smeti)
  • vsak poskrbi za svojo mizo, da je ob odhodu čista
  • v umivalniku na stranišču po izpiranju čopičev ne sme biti vidnih ostankov barv!