Keramika 2019

Tečaj oblikovanja keramike Tečaj oblikovanja keramike

DLB tudi letos razpisuje delavnico oblikovanja unikatne keramike.

POMEMBNO: prijave bodo upoštevane po vrstnem redu prejetja do zapolnitve posameznih terminov, o naknadnih spremembah terminov se dogovarjate z mentorico osebno. Zaradi mentoričine prilagodljivosti, se je do sedaj še vedno uredilo tako, da so vsi željni ustvarjanja v glini, dobili ustrezen termin.

Možna prijava zgolj s prijavnico v pisni obliki! In sicer iz več razlogov: arhiv, evidenca kontaktnih podatkov, preverjanje plačane članarine, … am oz. kako oddate prijavo je navedeno v razpisu. V kolikor še kdo ni poravnal članarine za letošnje leto, naj to stori pred začetkom tečaja.

Podatki pa plačilo članarine:

Društvo likovnikov Brežice, Cesta prvih borcev 11, 8250 Brežice
Namen: članarina 2019
Znesek: 25,00 EUR
št.TRR: SI56 6100 0001 1614 351 odprt pri Delavski hranilnici.

Za lažjo predstavo letošnje teme oblikovanja fotografija unikatne keramike po tehniki BAKER MAT

Razpis je pripravila mentorica Nevenka Ruškovič, akademska slikarka:

Tokrat bomo skupaj preizkusili keramično tehniko baker mat. Iz gline bomo naredili manjši izdelek in ga bomo pri drugem pečenju glazirali z glazuro baker mat. Glazura je sestavljena iz 90 % bakrovega oksida in samo 10 % glazure, ki drži bakrov oksid skupaj. Če se glazirano reducira pravilno, se na izdelku pojavi cel spekter različnih mat barv.

Delavnica bo razdeljena po skupinah in sicer bo potekala ob sobotah in nedeljah ter ob delovnikih. Posamezni termini so navedeni na prijavnici. Prvi del delavnice
bo izveden v juniju, drugi del, na katerem bomo izdelke dokončali, pa proti koncu julija in v avgustu (po dogovoru z udeleženci).

Vsi udeleženci, ki so člani DLB-ja, naj na prvi dan prinesejo 50 €, ki so namenjeni nabavi materiala (glina, glazure, plin, amortizacija …). Cena delavnice za ostale, ki niso člani DLB-ja je 80 €.

Na delavnici bodo udeleženci dobili vsa potrebna orodja za ustvarjanje, kot tudi ves potreben material – 5 kg bele gline (posebej pa kos gline za novo tehniko),
za drugi del delavnice (glaziranje pečenih izdelkov) bo na voljo pestra izbira glazur. Na voljo je tudi »polna gajba idej« za inspiracijo.

Za udeležence, ki bodo svoje surove izdelke odnašali domov in jih ne bodo pekli ali glazirali v sklopu delavnice, cena ostane nespremenjena. Za lažjo peko na stojalu izdelki ne smejo biti preveč drobni (nakit in podobno).

Prosim udeležence, da se svojih terminov držite in morebitni izostanek pravočasno sporočite ter z obiski drugih terminov ne motite delovnega ritma.
Delavnica ni primerna za otroke. Za malico poskrbi vsak sam.

Tudi letos se bo keramična delavnica odvijala na Bojsnem 33, od 10. ure dopoldan do 18. ure popoldan, pod mentorskim vodstvom Nevenke Ruškovič.

  DLB prijavnica KERAMIKA 2019