JSKD razpis: Spletni likovni natečaj OCEAN V SKODELICI

Razno Razno

Spletni likovni natečaj
OCEAN V SKODELICI

Naslov Ocean v skodelici je prosta priredba besedne zveze »svet v malem«.
Zdi se, da v postkoronski dobi na svet gledamo drugače. Nekoliko manj zahtevno in bolj pozorno. Morda smo (ponovno) odkrili mala zadovoljstva:
poiskati še neodkrite kotičke lastnega kraja, popotovati v sosednjo občino, preživeti počitnice na domači terasi s stopali v lavorju slane vode, ob koncertu ptic …

Morda tudi bolj cenimo trenutke, ko lahko misli in zamisli delimo z drugimi.
Odkrili smo tudi nekatere prednosti spletne tehnologije, s katero lahko domače ustvarjalne užitke in uspehe širimo med somišljenike.

Zato likovne ustvarjalce vseh generacij – risarje, slikarje, kiparje, grafike, ilustratorje, keramike, fotografe in eksperimentatorje v mešanih tehnikah,– ponovno vabimo k sodelovanju na sp(o)letnem likovnem natečaju.

Kaj je vsebina natečaja?

Ocean v skodelici naj predstavi detajl, prikaže naj pogled od blizu. Glejmo torej drevo, ne gozda. Nenavadni likovni izrezi so lahko skrivnostni, lahko razkrivajo to, kar običajno spregledamo. Detajli nam bodo hvaležni, da jim damo prednost pred celoto. Drevo, vejo, vejico, list na vejici, mravljico na listu in drobtinico, ki jo nese … pa lahko pogledamo še pobliže in ta pogled prikažemo v vsej njegovi veličini.

Drevo in gozd sta v zgornjem opisu samo metafori. List papirja, slikarsko platno, kos gline in kamna ali oko fotografske kamere prenesejo vse. Zato v poštev pridejo vsakršni detajli in vsakovrstni makro pogledi: s polja in s peščine, z obrežja in s hriba, z ulice in iz hiše, z vrta in … da, tudi iz gozda.

Kdo lahko sodeluje?

Sodelujete lahko ljubiteljski ustvarjalci vseh generacij v vseh ustvarjalnih tehnikah.

Kako lahko sodelujem?

Slike, risbe, kipe … pred prijavo fotografirajte (ali skenirajte). Izpolnite spletno prijavnico in naložite datoteko v .jpg formatu.

PRIJAVNICA: https://forms.gle/StVxgWWFBf6uxmyTA

Kdaj lahko sodelujem?

Spletni natečaj je odprt od 5. julija do 5. septembra 2020.

Kaj pa rezultati natečaja?

Vsa dela bodo objavljena v spletni galeriji na naši Facebook strani. Dela bomo strokovno pregledali. Najboljša dela v posamezni starostni kategoriji bomo nagradili s knjižnimi in praktičnimi nagradami ter s priznanji in pohvalami. Vse prijavljene bomo o rezultatih natečaja obvestili do konca septembra 2020.

Kje dobim več informacij?

monika.ivancic-fajfar@jskd.si